Strona główna Bez kategorii GOTOWANIE Z MARTYRIĄ Sernik z jabłkami

Sernik z jabłkami

1499
0

Ten przepis jest dla tych, którzy tak jak ja uwielbiają i sernik i jabłka. Pomyślałam, że to połączenie sernika i jabłek może być dosyć ciekawe i – jak się okazało – pyszne.

Sernik z jabłkami

Składniki: 600 g tłustego twarogu na sernik, 4 jajka, 100 g masła, 2 łyżki maki ziemniaczanej, szczypta soli, 4 łyżki cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 2 jabłka, sok z 1/2 cytryny, cukier puder lub cynamon do posypania gotowego ciasta;

 

Przygotowanie: Jabłka obrać, pokroić w grube plasterki, skropić sokiem z cytryny. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Jajka ubić z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Dodać roztopione masło, twaróg i mąkę ziemniaczana. Dokładnie wymieszać. Masę serową wylać do szklanej formy, na wierzchu wyłożyć jabłka (można posypać cynamonem). Ciasto piec około 40-50 minut w 180 stopniach. Gotowe ciasto oprószyć cukrem pudrem lub cynamonem.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here